Let's Learn Japanese: New Year's Vocabulary

/, Vocabularies/Let’s Learn Japanese: New Year’s Vocabulary

Let’s Learn Japanese: New Year’s Vocabulary

2018-12-14T09:25:06+00:00December 14th, 2018|Travel Japan, Vocabularies|

After Christmas Vocabulary, it’s now time to give you the New Year’s Vocabulary.

But first, here is the very short history of new year in Japan.

Japanese more celebrate the New Year’s Holiday and it is one of the most important holidays in Japan.

Most of the businesses closes from January 1 to 3.

Japanese New Year is a yearly festival that has its own customs.

In 1873, Japan started celebrating the New Year on  January 1 of each year like other nations.

But before that, they celebrate New Year on the first day of the year on the modern Tenpō calendar.

As the new year is about to come, here are 10 of the most used New Year’s Vocabulary in Japan.

Let’s start learning again!

But first, what is “Happy New Year” in Japanese?

Formal
あけましておめでとうございます。 (akemashite omedetou gozaimasu)

Casual
あけましておめでとう。  (akemashite omedetou)

Did you remember what you just have read? I bet, New Year’s vocabulary is easy for you!

Let’s find out!

Play the quiz below and see how much you remember.

Let’s start!

There are 10 questions. Get 5 or more, you pass. Get less than 5, better luck next time.
Make sure you don't cheat! Again, guessing is okay. May the luck be with you! Good Luck!

0 to 2 point - Better luck next time!
3 to 4 points - Almost there!
5 to 6 points - Good job!
7 to 8 points - Great job!
9 to 10 points - Excellent job!

#1 Japanese translation of “New Year’s Decorations”?

Correct Answer: shougatsukazari

#2 Japanese translation of “New Year’s Shrine Visit”?

Correct Answer: hatsumoude

#3 English translation of “osechiryouri”?

Correct Answer: New Year’s Dish

#4 Japanese translation of “New Year’s Day”?

Correct Answer: ganjitsu

#5 English translation of “omisoka”?

Correct Answer: New Year’s Eve

#6 English translation of “nengahyou”?

Correct Answer: New Year’s Card

#7 Japanese translation of “Best wishes for the new year”?

Correct Answer: yoi otoshi wo

#8 Japanese translation of “New Year’s Greeting”?

Correct Answer: kingashinnen

#9 English translation of “shogatsu”?

Correct Answer: New Year’s Holiday

#10 Japanese translation of “First dream of the year”?

Correct Answer: hatsuyume

Submit Answers

Your Score: